Friday, January 22, 2010

Új identitás

"Az Istennel való szeretetkapcsolaton alapuló új én-identitás birtokában képesek vagyunk megállni a helyünket a mindennapokban, megitelve, "mi az Isten akarata, mi az ami jó, ami neki tetsző és tökéletes."

"Igy olvassuk a... bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 6:23)A halál a bomlás folyamata, ilyenkor a szervezet széthullik - az élet során felépült - alkotóelemeire. Leliismeretünk megerőszakolásával a lekünkban tátongó szakadékot mélyitjük. Ezzel növekszik a már meglévő érzés, hogy lényünk egysége megbomlott. A bomlás vegül annak a gondolatnak a halálához vezet, hogy Istennek számitunk, hogy vagyunk valakik."
Más szóval ha józan itéletünk helyett ösztöneinknek engedünk, olyan gondolkodásmódnak adunk helyet, mely büntudathoz vezet, s végül egy senkinek fogjuk tartani magunkat. Mivel ezzel belső széthullásunk fokozódik, voltaképpen a halál folyamatát erősitettük. Istenhez járulva és büneinket megvallva azonban beismerhetjük, hogy erőszakot tettünk igéjén és önmagunkon, s ezáltal bocsánatot nyerhetünk. Elfogadjuk tőle az élet ajándékát. Megigazulván minden bűnökből - vagyis feloldozva az itélet alól (Róm 5:1, 8:1)- a hasadás következményeire is gyógyirt nyerünk. Helyre áll identitásunk: újra valakik avgyunk, újra számitunk Istennek".

Maurice Wagner: Vagyok e valaki?

No comments:

Post a Comment