Monday, January 18, 2010

Aki hisz az Úr Jézusban...

Aki hisz Isten Fiában, annak örök élete van.
Miután az Úr Jézusban vetettük hitünket, el kell kötelezni magunkat, hogy mindennap megköszönjük neki. Lehet a negativ gondolkodó azt mondja, hogy ez olyan mint a kakukknóta, de pozitiv szemmel nézve, igen, ez az amit tennünk kell, mert oly nagy a kegyelem, amit megtapasztaltunk.
Ha nehéz ezt tenni, akkor mondd a barátodnak, hogy csöngjön rád, amikor ő elkezdi az áhitatot reggel. Ha ott van a számonkérhetőség, akkor jobban megy a kitartó, naponkénti bibliaolvasás. Isten adjon ebben szilárd elhatározást.
El kell kezdeni. Ha valamikor délben kezdünk el élni, akkor az meglátszik. Sajnos, hogy nagyon nehéz önmagunk motiválása, de kérheted Isten, hogy ezen is változtasson. Merd kiengedni a kezedből a dolgokat. Sajnos megszoktuk, hogy ha én nem teszek valamit magamért, akkor hát senki más nem fog helyettem tenni. Ilyenkor kiszáradunk. Ha elengedjük a kezünkből, amihez görcsösen ragaszkodunk, ő beépit a közösségbe, és nem fogja soha a tömegmegszégyenitést alkalmazni, ha ott ülsz magányosan, hanem odamegy és felkeres. Csak el kell hinni, és el kell engedni magunkat. Tedd ezt, ezen a héten is. Isten megteszi érted. Gondoskodik lelki közösségről, táplálékról, egészséges tornáról, és akkor a közérzetünk is jó lesz, ha a maximumot hozzuk ki az időnkből.

No comments:

Post a Comment