Monday, November 9, 2009

Elhagyja apját és anyját
Mindnyájan okoztunk csalódást a szüleinknek, de ha a szüleink igazán hivők, akkor minden gyerekük számára tartogatnak áldást. Tanuljunk annak a lánynak a történetéből, aki elmegyógyintézetbe került, mert a szülei hegedűst akartak belőle faragni, és minden nehéz próbálkozása ellenére nem tudta megütni a mércét. Ez a lány abban tévedett, hogy felcserélte Isten helyét a szüleivel. A szüleiből bálványt faragott. Nem hitte el, hogy Isten szereti őt úgy ahogy van. Vannak bálványok a mai társadalomban. Szépség, karrier, pénz, siker, szabad szerelem, divat, család. Ha Isten elhivott szolgálni egy olyan társadalomban, amely már eleve ellenséges, akkor nagyon nehéz menni és tenni amit Isten kér. Bemutatni, hogy ő szeret még akkor is ha kudarcot vallottunk. Lehet Isten az álmaid összetörte, de Istent biztos, hogy felemel, noha a társadalom megvet.
Adj hálát Istennek, hogy nem kell kibukni attól, ha nem te vagy a legszebb, legsikeresebb, legkeresetebb, leggazdagabb. Nem közeledhetsz Istenhez, addig amig tele van a szived hamis Istenekkel, csak ha egészen megtudsz tisztulni ezektől. Jób azt mondodta: "Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll. És miután ezt a bőrömet megrágják, testem nélkül látom meg az Istent." Jób 19: 25-26. Valóban a lélek örökkévalósága, nagy örömömmel kell eltöltsön. Hát akkor fektessünk ebbe sokkal több időt.
Lehet mindig azt vártad, hogy a szüleid azt mondják, hogy számukra te vagy a legértékesebb, akkor is amikor a kezedben nem épp a vonó van, hanem a mosogató rongy. Mindig értékes vagy. Mindig a miénk vagy. Szeretünk. Isten ezt üzeni most is.

No comments:

Post a Comment