Friday, March 19, 2010

Eltaposva?

Amikor Isten szolgája, a próféta felfedezi benned a keserűség okát, kimondja határozottan, hogy azért vagy szomorú mert egy kapcsolatban többet adtál, mint amennyit kaptál, és ez nagyon fáj, nagyon rosszúl esik. Megjelenik a megtaposottság képe. Többet reméltél egy kapcsolattól és belefáradtál. Azt hitted, hogy amikor jó hírt akarsz közölni meghallgatnak, és rögtön azt mondják mától csináljuk úgy ahogy az jobb. Évtizedek fáradozása nyomhathja valaki vállát.
Isten a megrepedt nádat nem töri el. Sőt, nem úgy beszél az érzékenységről, mint gyengeség, hanem azt mondja, hogy neked ebben van az erősséged, hogy finom, és mély tudsz lenni, aki érzékenyen reagál mások problémájára. Tehát, a lelkigondozás egyik legfontosabb eleme ez. Isten elhivott azért, hogy bátorits. Elég csak ha mellé állsz valakinek. Sokszor nem is kellenek szavak.
Használd bátran az ajándékod, hiszen senkinek sem hangzik igy a szájáról a bátorítás. Ez nem egy lebecsülendő ajándék. Ez nagy különbséget jelent a világban. Megértés. Sok embernek szüksége van erre. Ne gondold, hogy Isten aki elhivott hagyja, majd, hogy unatkozz amikor el is küld. Hiszen ez nem esik mindig egybe. Sokszor sok nehézégen kell átmenni, sok tanulási folyamaton. Isten azonnal el is küld amikor Ő jónak látja. Légy bátor, Isten kegyelme tart ma is, minden ördögi gonoszságot ellensúlyozva.
Ezért légy hálás.

No comments:

Post a Comment